Snackspertin linkkivinkit

Ilmiöt

Muistaako joku vielä webringit? Ennen hakukoneiden (nyttemmin hakukoneen) valtakautta saman aihepiirin sivustoja yhteen niputtaneet linkkikarusellit olivat erinomainen tapa löytää mielenkiintoisia sisältöjä ja saada näkyvyyttä omalle saitille.

Internetin kehitys on tehnyt webringit pitkälti tarpeettomiksi, mutta toisinaan sitä tulee kaivanneeksi samaan tapaan kuratoitua linkistöä, jonka avulla sukeltaa syvälle tiedon valtatien uumeniin.

Huomioiden sipsien aseman kenties maailman ostetuimpana suolaisena naposteena on hätkähdyttävää, kuinka vähän netistä löytyy laadukasta ja asiantuntevaa sipsisisältöä. Webringiä näistä ei siis ihan vielä aikaiseksi saa, mutta ehkä tämä pieni kokoelma inspiroi uusia sipsienystäviä aloittamaan omia kanaviaan ilosanoman levittämiseksi.

Tässä siis snackspertin neljä kovinta sipsilinkkiä vuonna 2019!

In the Chips with Barry

Minuutin mittaisia humoristisia videoarvioita suoltava Barry on henkilökohtaisen parasta sipsiasiaa juuri nyt -listani ykkösenä. Viime marraskuussa urakkansa aloittanut Barry tykittää tavaraa linjoille hengästyttävään tahtiin ja on nopeasti täydellistänyt pika-arvioiden formaattinsa.

Kuten In the Chips with Barryn etusivulla todetaan:

If you’ve been looking for a bearded guy who eats chips and makes weird noises, stop drilling – you’ve struck oil!

Taquitos.net

Taquitos on sivuston taglinen mukaisesti serious about snacks. Sympaattisesti vuosituhannen alkupuolesta muistuttava ulkoasu kätkee taakseen internetin järeimmän kattauksen sipsi- ja muita napostearvioita (tätä kirjoittaessa 8623 arviota 84 eri maasta!).

Taquitosin ote on kuivakan asiallinen ja aina asiantunteva. Arviot ovat tiiviihköjä eivätkä sisällä arvosanoja. Jokin toimituskunnan sisäinen arvosteluasteikko Taquitosilla kuitenkin lienee: sivustolta löytyy esimerkiksi vakuuttava maailman huonoimpien sipsien lista.

Sipsiradio

Kotimaisista toimijoista ehdottomasti nostamisen arvoisin on Suomen paras ja mahdollisesti ainoa sipsiaiheinen podcast Sipsiradio, jossa salanimillä esiintyvä turkulainen kaksikko ruotii sipsejä, dippejä ja näiden lieveilmiöitä pistämättömään tyyliin.

Internetin liikennevaloissa huhutaan, että kakkoskausi on tulossa kuluvan vuoden aikana. Odotan innolla!

The Chip Review

Kunniamaininnan ansaitsee jo edesmennyt Chip Review, joka on muistaakseni Taquitosin ohella ensimmäinen internetin aalloilla kohtaamani sipsiresurssi.

Chip Review erikoistui astetta filosofisempiin ja proosallisempiin sipsitutkielmiin, kunnes tietokannan tuhoutuminen sai sivuston ylläpidon heittämään hanskat naulaan pari vuotta takaperin. Onneksi Chip Review’n vanhat kirjoitukset ovat edelleen linjoilla!

Onko tiedossasi erittäin kovia sipsisivustoja, jotka haluaisit mainita? Heitä kommentti artikkeliin tai Facebookiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *