Vuorossa lukijan toive (joita saa lähettää lisää)! Siinä, missä Taffel on lähtenyt laajentamaan raaka-ainepalettiaan kikherneen suuntaan, Estrella on tuonut sipsihyllyihin linsseistä valmistettuja asioita.
Aiemmin ruodittujen linssisipsien ohella genreä edustaa juustonaksun lähisukulainen Linssi Cheese Puffs, joka kertoo pussin kyljessä olevansa lajissaan maailman ensimmäinen ja sisältävänsä huomattavasti enemmän proteiinia lajitovereihinsa nähden.
Suurena juustonaksujen ystävänä suhtaudun uusiin juustonaksuvariantteihin äärimmäisen positiivisesti ja avoimin mielin. Eli pidemmittä puheitta arviota kohti!
Rakenne: Linssi Cheese Puffs on tyypillistä juustonaksua ohuempi – kiinnostaisi tietää, onko koko esteettinen vai raaka-ainevalinnan sanelema ratkaisu. Se on myös jossain määrin perusjuustonaksua rapeampi ja tiiviimpi. Pussin sisältö nahistuu avaamisen jälkeen verrattaen nopeasti muuttuen lopulta jokseenkin kovaksi. Sormimähmää on erittäin runsaasti, mikä miellyttänee kaltaisiani sormiennuoleskelijoita.
Maku: Päällimmäisenä maussa korostuu terävä, täyteläinen ja vahva cheddar. Kokonaismaku on jokseenkin tumma ja tunkkainenkin, mutta niin toisaalta juustonaksut aina. Linssimassan makua on hankalaa löytää dominoivan juuston alta. Eron tyypilliseen maissimassaan huomaa lähinnä jälkimausta, eikä siitäkään suoranaisesti linssiä helposti tunnista.
Kokonaisuus: Linssi Cheese Puffs on hyvä vaihtoehtoinen juustonaksu, jonka maussa on yhteneväisyyttä Taffelin Jumbo Juusto -pekonijuustonaksujen kanssa. Pieni koko on omissa kirjoissani pieni miinus, mutta lopulta makuasia – kuten nyt sipsien arvioiminen ylipäätään.
Arvosana: 3,8 pistettä viidestä.