Saakohan S-ryhmän liikkeistä vielä Tesco-tuotteita Brexitin jälkeen? Finest Mature Cheddar & Red Onion -ihanuuksia soisi saavan, Sea Salt & Cider Vinegar -hirvityksien suhteen ei ole niin väliksi. Kenties tämä käsillä oleva Thai-inspiroitunut Sweet Chilli kääntää Tesco-vaa’an lopullisesti koilliseen tai kaakkoon sipsiblogistin kirjoissa.
Rakenne: Koostumuksen suhteen pätevät samat ylisanat kuin Cheddar & Red Onion -sipsienkin kohdalla – paisto on kuulas, kaunis ja kuplainen. Öljyä on niukalti, muttei liian vähän. Ohuehkojen lastujen rapeus on upean rouskuvaa ja koko pienestä keskisuureen.
Maku: Tässä kohtaa yhden hengen raati vetäytyy pohtimaan pidemmäksi aikaa. Ensimmäisenä suussa räiskyy räikeä makeus, jota ryhtyy nakertamaan jostain omituisesta leivonnaisesta ja perjantain vastaisena yönä aasialaispikaruokalasta haetun aterian jäänteistä muistuttava maku. Suola ilmestyy vasta hetken napostelun jälkeen, ja ottaa melko rankasti yhteen makeuden kanssa. Taistelua ei lopulta voita oikein kumpikaan maku, ja tunne kielellä jää sekavaksi. Olen maistavinani häiveitä kookoksesta, sitruunaruohosta sekä grillaus- ja yleismausteesta. Tulisuutta ei ole nimeksikään.
Kokonaisuus: Lintu, kala vai vesinokkaeläin? En oikein osaa sanoa. Koostumuksensa puolesta upeat sipsit vetää lokaan täysin päämäärätön ja hapuileva maku. Tesco-ilmapuntarini näyttää loskakeliä. Olut saattaisi parantaa kokemusta.
Arvosana: 1,7 pistettä viidestä.
Dippisuositus: Valkosipuli.