Kartanon Valkosipuli & Kermaviili on snackspertin (sekä puolison) henkilökohtainen takavuosien suosikki, jota tuli yhteen maailmanaikaan ahmittua kuin leipää. Nyt viime pussista on kuitenkin hurahtanut jopa useampi vuosi, joten lienee hyvä hetki poimia maalaislastujen moderni klassikko kriittisen tarkastelun kohteeksi.
Rakenne: Kartanon perunalastut ovat tyylipuhtaita maalaissipsejä epäsäännöllisine muotoineen, perunankuorineen ja kuplivine paistoineen, joista jälkimmäinen tuntuu silmään kuitenkin jokseenkin kalpeammalta kuin takavuosina. Rapeus on silti erittäin kohdillaan lastun ohuuden ansiosta.
Maku: Valkosipuli & Kermaviili -Kartanoiden reseptiä on menty muuttamaan sillä verukkeella, että nyt mukana on uutena komponenttina villi valkosipuli. Samalla on kuitenkin tehty selvästi muitakin muutoksia, joista päällimmäisenä korostuu kermaviilin totaalinen puute. Valkosipulin maku on erittäin hyökkäävä ja pistävä, suolaa on erittäin runsaasti. Kokonaisuus kanttaa jonnekin kitkerän ja tunkkaisen välimaastoon, eikä sipseistä enää löydy sitä tasapainottavaa pehmeyttä, jonka kermaviili tarjosi.
Kokonaisuus: Taffel on mielestäni mennyt ryssimään hyvän jutun. Aiemmin Valkosipuli & Kermaviili -kokonaisuus oli sivistyneen hillitty, nyt räikeä ja yksiulotteinen.
Arvosana: 1,9 pistettä viidestä.
Dippisuositus: Pelkkä kermaviili.
Olipa terapeuttista löytää kirjoitus, joka niin hyvin tiivistää omat ajatukseni. Nämä olivat todellakin ennen sipsien parhaimmistoa, mutta nykyään tulee vain paha mieli, kun näitä erehtyy ostamaan.
Tämä on eräänlaista terapiaa koko blogi!