Snack Day Cheesy Dream

Snack Day Cheesy Dream Sourcream & Cheese

Maustettu, Poimutettu, Sipsit

Hyvää alkanutta vuotta! On aika päättää venähtänyt joululoma toteuttamalla lukijan toive, joka on samalla oma pitkäaikainen suosikkini.

Lidlin Snack Day (ent. Crusti Croc) -mallisto on täynnä perusvarmoja valintoja, jotka usein yltävät näissäkin arvioissa vähintäänkin keskitasolle. Juusto ja hapankerma on niin oivallinen kombo, että on erikoista, ettei muiden valmistajien valikoimista löydy vastaavaa tuotetta.

Yllätyksekseni taannoin Lidlissä asioidessani huomasin, että monien Snack Day -sipsien valmistus on siirtynyt Saksasta Suomeen. Missä välissä tällainen on tapahtunut? Hienoa joka tapauksessa!

Rakenne: Snack Dayn juustosipsit muistuttavat monella tapaa rakenteeltaan Estrellan kapeapoimuisia ja pienehköjä lastuja. Mukaan mahtuu myös muutama jättiläinen. Öljyisyydeltään melko niukkoja lastuja laikuttaa räikeä kellertävän oranssi juustopöly. Lastujen rapeus on osastoa napakka, mutta jauhoinen perunalaatu aiheuttaa sisipen melko nopean mössööntymisen pureskellessa.

Maku: Cheesy Dreamin juusto on lempeää ja kermaista sorttia. Se on tasapainoisimpia ja samalla juustoisimpia esimerkkejä juustosipsien sarjassa. Maku muistuttaa cheddarista ja emmentalista. Hapankermaa on maussa vähän, mutta enempää ei oikeastaan jää kaipaamaankaan – sitä on juuri sopivasti peittämään juuston mahdollinen esanssisuus. Peruna pääsee juuston alta esiin lopulta melko hallitsevastikin varsinkin jälkimaussa. Suolaa jään kaipaamaan hieman lisää.

Kokonaisuus: Snack Dayn Cheesy Dream on budjettiluokan juustosipsien kuningas, joka tuntuu vain parantuneen valmistuksen siirryttyä Suomeen.

Arvosana: 3,8 pistettä viidestä.

Dippisuositus: American.

4 kommenttia artikkeliin ”Snack Day Cheesy Dream Sourcream & Cheese

  1. Tämän julkaisun luettuani päätin viimeinkin piipahtaa hakemassa kyseisen pussin. Ensi vaikutelma oli kuitenkin outo sillä lastut eivät maistuneet millekään. Tarkemmin katsottuna lastuissani ei ollut tuota maustekerrosta ollenkaan. Onko muille sattunut samanlaista erää?

  2. ”Yllätyksekseni taannoin Lidlissä asioidessani huomasin, että monien Snack Day -sipsien valmistus on siirtynyt Saksasta Suomeen. Missä välissä tällainen on tapahtunut? Hienoa joka tapauksessa!”

    Miten ihmeessä toi voi olla hyvä asia? Sä tykkäät että Lidl rupesi käyttämään suomalaisia home perunoita? Ei ihme kun Suomalanen ruoka on yleensä äänestetty maailman huonoimmiksi.* Silloin kun Lidlin sipsejä tehtiin vielä Saksassa, homeiset sipsit oli harvinaisia. Mutta sen jälkeen kun ne siirtyi käyttämään Suomalaisia home perunoita, on mun täytynyt heittää 10-20% sipseistä pois (se tietysti riippu vuoden ajasta, kuinka homeisia ne on)

    Itse en enää Lidlin sipsejä osta. Niiden valttikortit oli että ne oli halvimpia ja ne oli tehty laadukkaimmista perunoista. Nyt ne maksaa enemmän ja ne käyttää samoja paskoja perunoita kuin muut Suomaliset valmistajat. Mitä taas mausteisiin tulee, niin se taas ei koskaan ollut Lidlien sipsien valttikortti.

    * https://www.reddit.com/r/europe/comments/b0e9t9/international_survey_of_25_000_people_finds/

  3. Nämähän ovat ihan täyttä kuraa verrattuna aikasempiin crusti crocin sipseihin. En ole ostanut moneen vuoteen. Noista puuttuu se maustetekstuuri mikä oli aikasemmissa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *