Real Snacks Paprika Jam

Maustettu, Sileä, Sipsit

Sitten viime kirjoituksen Sipsiblogi on saanut kohtuullista medianäkyvyyttä, minkä ansiosta sivustolle on viikon sisään eksynyt reilusti yli 5000 uutta kävijää! Tervetuloa siis kaikille tuoreille lukijoille, ja vanhoille lukijoille kiitos uskollisesta lukijuudesta. Toivepostiakin on tullut jopa hämmentävän runsaasti, ja pyrin toteuttamaan niitä parhaani mukaan talven mittaan.

Yle Tampereen iltapäivälähetyksessä jutustellessani repäisin auki Real Snacksin Paprika Jam -pussin ja muodostin toimittajalle lyhyen suusanallisen arvion, mutta syvällisempää analyysia en viitsinyt alkaa radiossa suorittamaan. En lähtökohtaisesti ole maailman suurin paprikasipsien fani, mutta pussin lupaus makeantulisuudesta herätti mielenkiinnon.

Rakenne: Kuten Real Snacksin sipsit yleensäkin, Paprika Jamit on paistettu erinomaisen rapeiksi. Lastut ovat pääosin ohuita ja melko pieniä, ja niiden väri on osin paiston, osin mausteen ansiosta kuparisen oranssihtava. Rasvaa on sipseissä erittäin niukasti, mikä yhdessä tymäkän mausteen kanssa tekee kokemuksesta rahtusen kuivan.

Maku: Paprika tujahtaa puraistessa suuhun vahvana ja jokseenkin savuisenakin, muttei kuitenkaan ehkä niin makeana kuin odottaisi tai soisi. Tästä huolimatta makua on yllin kyllin, ja maukkaan perunan kera tasapaino on kunnossa. Päällimmäinen adjektiivi näiden kuvailemiseen lienee mausteinen, makeantulisuutta en niinkään allekirjoita.

Kokonaisuus: Paprikasipsien joukossa Paprika Jam kiipeää korkealle, mutta on sellaisenaan kenties hieman puuduttavaa rouskuteltavaa. Makeampana tämä lastu toimisi huomattavasti paremmin, mutta korjauskeinona voi käyttää myös raikasta ja/tai makeahkoa dippiä.

Arvosana: 3,0 pistettä viidestä.

Dippisuositus: Holiday.

2 kommenttia artikkeliin ”Real Snacks Paprika Jam

  1. Hei. Huomasin, että Real Snack on yhtäkkiä muuttanutkin sipsipussejaan. Ostin Citymarketista Oikia nimisen sipsipussin. Makuja oli useita ja takaa löysin valmistajan eli Real Snacks. Oikia ”Punakka Jussi” sipsipussi on selvästi sama tuote, kuin entinen Paprika Jam. Tämä ilmeni myös ainesosista, jotka vastasivat toisiaan. 300g pussit olivat muuttuneet 250g pusseihin. Kyseisistä sipseistä kommentoisin, että ne saisivat olla makeampia.

    1. Oho, mielenkiintoinen ilmiö! Täytyypä pitää silmät auki sipsihyllyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *