Syksy on napostelun kulta-aikaa. Pimenevät illat, armoton arki ja kurakelit suorastaan huutavat vastapainokseen Masterchef Australian kaltaisia hyvän mielen tv-ohjelmia ja lempinaposteita, olivat ne sitten pehmeitä ja makeita tai suolaisia ja rapeita.
Estrellalla on sisäistetty tämä ihmisen perusluontoon kuuluva käytösmalli hienosti, ja sipsitehdas vastaakin kansan huutoon tuomalla syksyisin markkinoille syystä kehutut kausimakunsa. Syksyn 2019 rajoitetun erän kausimaut ovat Kantarelli & kermaviili sekä tällä viikolla arviovuorossa oleva Karamellisoitu punasipuli. Estrella lähetti Sipsiblogin toimitukseen ystävällisesti laatikollisen molempia, mutta olisivatpa nämä päätyneet testikulhoon joka tapauksessa.
Sipulisipsejä on markkinoilla tällä hetkellä muutamiakin. Estrellan oman Roasted Onionin lisäksi Karamellisoidun punasipulin pahin haastaja lienee Taffel KikX, joka löi snackspertin taannoin ns. ällikällä.
Rakenne: Uuden sadon perunoista valmistetut sipsit ovat paikoin yllättävänkin suuria, pääosin keskikokoisia. Rapeutta on enemmän kuin vähemmän ja suuripoimuisten lastujen reunat teräviä, mutta käytetty perunalaatu on siinä määrin jauhoinen, etteivät sipsit revi kitalakea. Öljyä on niukahkosti. Paisto on tummemman puoleinen, reunoilla esiintyy maalaisperunalastumaisesti kuorta.
Maku: Ensimmäisenä suuhun leviää makeus. Perässä rientää sipuli, joka ei ole pistävä, vaan täyteläisen pehmeä, ja jää kitalakeen leijailemaan hyväksi aikaa. Makua on paljon, ja se tuntuu kyllästävän sipsit läpikotaisin, ei vain maustejauheen muodossa. Suolaa on huomaamattoman sopivasti. Maku on jossain määrin sukua barbequelle, mutta ilman savuisuutta.
Kokonaisuus: Sadonkorjuu-sipsejä parempaa syysnaposteltavaa saa hakea. Rajoitettu saatavuus ärsyttää, mutta toisaalta varmistaa sen, ettei näihin ennätä kyllästyä ja kysyntä on taattua. Menevät sipulisipseissä samalle viivalle Kikxien kanssa!
Arvosana: 4,3 pistettä viidestä.