Estrella Sadonkorjuu Kantarelli

Maustettu, Poimutettu, Sipsit

Jälleen kerran on todettava, että Ruotsissa kaikki on paremmin. Estrellan Sadonkorjuu-pussin kyljessä kerrotaan, että perunalastut on nostettu tuoreen herkullisina suoraan pellosta. Jos Norjassa raha kasvaa öljylähteissä ja länsinaapurissa sipsit pellossa, mitä meillä täällä Suomessa on? Ei ainakaan enää Popedaa.

Rakenne: Sadonkorjuu-lastut ovat perusvarmaa Estrellaa, eikä tällä rintamalla ole tiedossa yllätyksiä. Poimut ovat leveitä ja keskisyviä, sipsit puolestaan kooltaan keskimittaisista suuriin ja paksuudeltaan kenties perus-Estrellaa hieman tuhdimpia. Lastujen reunoilla häivähtää perunankuoren jäämiä artesaanihenkisesti, mutta muuten vaikutelma on silkkaa tusinaa. Paisto on jäänyt jotenkin kelmeäksi ja rapeus jättää hieman toivomisen varaa. Öljyä on maltillisesti.

Maku: Makunsa puolesta Sadonkorjuu vasta jättääkin napostelijan kylmäksi, ellet sitten satu olemaan todella hienostuneiden makujen ystävä. Kantarelli on kyllä tunnistettavissa, mutta se on niin mieto, etten ole varma, osaisinko edes etsiä sitä sokkotestissä. Maku on sinänsä varsin kelvollinen, mutta vaikutelma on sienimäisen sijaan voinen ja äärimmäisen suolainen. Todella tuhtia suolaisuutta voisi yrittää taittaa jollakin makeaan kanttaavalla dipillä, mutta silloin kantarelli vasta peittyisikin.

Kokonaisuus: Jos pussin kyljessä lukisi suolattu perunalastu, saattaisin olla kohtuullisen tyytyväinen. Kantarellisipseinä näistä ei valitettavasti ole oikein minkäänlaista iloa. Kenties jopa kehnoin maistamani Estrella-tuote?

Arvosana: 1,8 pistettä viidestä.

Dippisuositus: Sweet Chili.

9 kommenttia artikkeliin ”Estrella Sadonkorjuu Kantarelli

 1. Yleisö kiittää ryhtiliikkeestä!

  Jos.jaksat, ja blogialusta sitä tukee, haluaisitko pullauttaa dataa ilmoille, mikä sipsi saa eniten vierailuja yms?

  1. Ei kestä, kiitos tuesta! Itse en juuri jaksa dataa tuijottaa, mutta nopealla vilkaisulla viimeisten 12 kuukauden luetuin artikkeli on Salt & Vinegar -sipsien vertailu, jonka jälkeen tulee Taffel Ranch -arvio.

 2. Olet saanut maanantaituotteen. Juurikin paraikaa syön samoja sipsejä ja koko huone tuoksuu kanttarelleille ja maku melko voimakas.
  Mutta makuasioitahan nämä.

 3. Nää kantarellisipsit oli jotenkin järkkyjä. Menee samaan kategoriaan kuin ne häröt Diner sipsit. Myös tossa joskus maistanut niitä Laysin kantarellisipsejä ja oli aivan kamalia. Tuntuu et näitä estrellan kantarellisipsejä ihmiset oikein hamstraa hulluna aina kun niitä tulee..

  Kokeilepa joskus muuten niitä Santa Marian potato pops sipsejä. Olivat ihmeen hyviä, tosin rasvaahan niissä on paljon vähemmän kuin normisipseissä kun ne tehdään/”popataan” kuuman ilman avulla ja sit puristetaan sitten ohuiksi, kevyiksi ja rapeiksi sipseiksi uppopaistamisen sijaan. Ollaan maisteltu kaikkia makuja ja oli ihan positiivinen yllätys kyllä!

 4. Oman mussutuksen perusteella (neljä pussia kahdella eurolla), voisin sanoa että kanttarellin määrässä on pussikohtaista eroa.

 5. Saisiko arviota Taffel Cruncheezistä? Näiden herkkujen olemassaololle on syytä antaa valokeilaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *