Estrella Karamellisoitu punasipuli

Maustettu, Poimutettu, Sipsit

Karamellisoitu punasipuli oli ensin Estrellan Sadonkorjuu-kausimaku, jonka ympärille luotiin kuhinaa vetoamalla rajoitettuun saatavuuteen. Pöhinä ilmeisestikin kannatti, sillä vuotta–paria myöhemmin kauppojen sipsihyllyihin ilmestyi saman tuotteen ns. standard-versio, jota saa tätä nykyä aina ja joka paikasta.

Snackspertti on rapistellut kyseistä herkkua omaksi ratokseen jo lukemattomia kertoja, mutta itsellenikin tuntemattomista syistä arvion vuoro on vasta nyt. No, parempi myöhään kuin ei jne!

Rakenne: Olennainen kysymys on, kuinka Karamelisoidun punasipulin nykyversio eroaa aiemmasta. Lastujen keskisuuri koko ja leveät poimut ovat ennallaan, mutta rapeutta tuntuu olevan näissä hieman vähemmän. Rapeus on silti hyvää keskitasoa. Öljyä on huomattavasti enemmän kuin Sadonkorjuu-painoksessa, ja runsas öljy tekee täyteläisen oransseista lastuista kauniin läpikuultavia. Pussissa on huomattavan paljon silppua.

Maku: Makuprofiilin yleistuntuma on makea ja mehukas. Punasipuli maistuu miellyttävän miedosti ollen silti täysin tunnistettava. Sadonkorjuu-versiosta poiketen myös peruna on vahvassa roolissa ja tarjoaa oivan kontrapunktin sipulille. Runsas öljyisyys vaikuttaa myös makuun, joka saa jokseenkin voisia piirteitä. Rasva myös sitoo makukokonaisuuden oivallisesti yhteen, ja keskivahva suola täydentää paketin.

Kokonaisuus: Estrella Karamelisoitu punasipuli on ylemmän keskitason hyvän mielen sipsi, jonka makua voisi luonnehtia jokseenkin turvalliseksi, sulavaksi ja harmittomaksi. Lopputulos asettuu jonnekin hienostuneen ja tusinaisen välimaastoon, mutta nousee joka tapauksessa massan yläpuolelle.

Arvosana: 4,0 pistettä viidestä.

Dippisuositus: Holiday, Taco tai juustodippi.

11 kommenttia artikkeliin ”Estrella Karamellisoitu punasipuli

 1. Börjes! Tulin etsimään blogiisi Suomen surkeinta sipsiä, kun ei siitä vielä ole itse tullut löydettyä. (Harrastus se tämäkin on kuten vaikkapa jalkapallo…)

  Oi sinä sipsijumala, valista meitä pimeydessä ja kurjuudessa vaeltavia rouskuttajia!

 2. Voisiko tämä blogi aktivoitua, tullut esim Rainbowin Pringles-kopiot, josta kaipais mielipidettä kipeästi.

  1. Terve! Yritystä on kovasti nyt näin syksyn kunniaksi ottaa ryhtiliikettä, eli stay tuned!

 3. Jos saat jostakin käsiisi Snacklinen Ketchup Waves maissipursokkaita, OSTA!

  Itse en ole löytänyt näitä mistää vuosiin, kunnes Riihimäen vahinkovarasto tjsp myymälä yllätti.

  Täyttä kultaa!

   1. Hei, Snaclinen Ketchup Waveseja saa Urjalan Makeistukusta ja Riihimäen Vahinkotavarakeskuksesta. Suosittelen maistamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *